Vacature vrijwilligersfunctie: Vormgever

In alle communicatie uitingen bij De Haven is een mooie vormgeving essentieel. Zowel naar berichten richting de vrouwen die werkzaam zijn in de prostitutie als naar de achterban van De Haven. Ben jij een echte creatieve vormgever en heb jij hart voor mensen in de prostitutie? Dan is deze vrijwilligersfunctie iets voor jou!

De hulpverleners van Stichting De Haven worden gedreven door een warm hart voor vrouwen en mannen die te maken hebben (gehad) met prostitutie. We zien soms dwang, en we zien omstandigheden die we echt anders zouden wensen. We zoeken de vrouwen actief op in ons uitgebreide veldwerk en benaderen hen zoals Jezus doet: met compassie. Daarbij gaan we uit van de autonomie en eigen kracht van de cliënt.

De Haven biedt een breed pakket aan diensten zoals bijvoorbeeld veldwerk, maatschappelijk werk, een uitstapprogramma, empowermenttrainingen, job-coaching, taalles, een maatjestraject en een uitgebreid nazorgprogramma. Iedere begeleiding is maatwerk. We werken met een gedreven kernteam dat wordt ondersteund door zo’n 40 getrainde veldwerkers, maatjes, en facilitaire vrijwilligers. We zijn voornamelijk werkzaam in Den Haag en omgeving. De samenwerking tussen het kernteam en de overige medewerkers is intensief en maakt onze hulpverlening voor de cliënten heel persoonlijk.

Stichting De Haven zoekt een:

Vormgever, 10 uur per maand werkzaam vanuit huis

Het kantoor van De Haven bestaat uit ongeveer 30 vaste medewerkers en vrijwilligers. Ter ondersteuning van onze werkzaamheden zoeken wij een vormgever die zijn/haar vaardigheden en creativiteit met passie wil inzetten ter ondersteuning van onze missie, werkend vanuit het christelijk geloof.

Over de functie

Als vormgever maakt je promotionele producten voor Stichting De Haven zoals kaartjes voor veldwerkacties, folders en ander materiaal voor (nieuwe) uitingen van De Haven. Er is een huisstijlboek beschikbaar, binnen die huisstijl is vrijheid en ruimte voor je eigen creativiteit. Je krijgt de opdrachten met deadline digitaal opgestuurd. In deze functie kun je  je opdrachten dus gemakkelijk thuis en op jouw eigen tijd uitwerken. Je overlegt met en legt verantwoording af aan de communicatiemedewerker.

De functie zal worden vervuld op vrijwillige basis, waarbij de medewerker voldoende tijd beschikbaar heeft om de werkzaamheden naar behoren uit te voeren (ongeveer 10 uur per maand beschikbaar) met een toewijding van minstens 1 jaar.

Benodigde vaardigheden en ervaring

• Aantoonbare expertise en een opleiding op het gebied van vormgeving
  • Ervaring met en in het bezit van software voor grafische vormgeving zoals Adobe Indesign
  • Creatief
  • Zelfstandig en flexibel
  • Woonachtig in (omgeving) Den Haag is een pré
  • Je kunt je goed vinden in de uitgangspunten van het werk van De Haven en hebt aantoonbare motivatie om jouw talenten in te zetten voor mensen die werken in de prostitutie.

Wat bieden we

Je bent onderdeel van een warm team van vrijwilligers en vaste (betaalde) medewerkers binnen een inspirerende, groeiende en actieve werkomgeving. Regelmatig ontmoeten we elkaar. Daarbij kun je in deze functie (nieuwe) werkervaring opdoen en op deze manier je C.V. opbouwen.

Reageren?

Wij ontvangen je motivatiebrief met CV (maximaal 2 A4)  per mail gericht aan Anneloes Meijer graag via info@stichtingdehaven.nl. Daarna ontvang je bericht over de vervolgprocedure. Solliciteren is mogelijk totdat de functie vervuld is.