Vacature: Relatiemanager

Stichting De Haven groeit en daarom zijn we per direct op zoek naar een Relatiemanager (M/V 24-28 uur). Ben jij een echte netwerker en communiceer je op intelligente wijze?  Hou je van pionieren in een nieuw gecreëerde functie? Dan is dit een mooie baan voor jou!

De hulpverleners van Stichting De Haven worden gedreven door een warm hart voor vrouwen en mannen die te maken hebben (gehad) met prostitutie. We zien soms dwang, en we zien omstandigheden die we echt anders zouden wensen. We zoeken de vrouwen actief op in ons uitgebreide veldwerk en benaderen hen zoals Jezus doet: met compassie. Daarbij gaan we uit van de autonomie en eigen kracht van de cliënt.

De Haven biedt een breed pakket aan diensten zoals bijvoorbeeld veldwerk, maatschappelijk werk, een uitstapprogramma, empowermenttrainingen, jobcoaching, taalles, een maatjestraject en een uitgebreid nazorgprogramma. Iedere begeleiding is maatwerk. We werken met een gedreven kernteam dat wordt ondersteund door zo’n 40 getrainde veldwerkers, maatjes, en facilitaire vrijwilligers. We zijn voornamelijk werkzaam in Den Haag en omgeving. De samenwerking tussen het kernteam en de overige medewerkers is intensief en maakt onze hulpverlening voor de cliënten heel persoonlijk.

De Haven is per direct op zoek naar een Relatiemanager (M/V 24-28 uur)

Nieuwe functie met standplaats: Den Haag

Als relatiemanager leg je proactief relaties met onze achterban. Naast de algemeen manager en de veldwerkers ben jij het visitekaartje voor de organisatie. Je bent in je werk dan ook dáár te vinden waar onze achterban samenkomt: bijvoorbeeld in kerken, op gemeenteavonden, bij studentenverenigingen en op netwerkbijeenkomsten. Je werft donateurs, fondsen en inkomsten en denkt actief mee in het bevorderen van zowel de naamsbekendheid als de ondersteuning  voor De Haven. Dit doe je heel divers: je drinkt vele liters koffie, spreekt en schrijft financieringsvoorstellen. Je werkt hierin nauw samen met de algemeen manager en met de medewerker communicatie en zet waar nodig ook onze vrijwilligers actief in. Je enthousiasmeert potentiële werkgevers voor De Haven en brengt hen in contact met onze jobcoach. Je informeert de achterban over de problematiek die met prostitutie samenhangt: in persoonlijke gesprekken en vanaf een podium.

Wat vragen wij

• Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau met bij voorkeur een commerciële opleiding. Je hebt in ieder geval aantoonbaar commerciële vaardigheden.
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je kunt goed schrijven en hebt hier duidelijk plezier in.
  • Je beschikt over aantoonbaar relevante ervaring op het gebied van fondsenwerving en relatiemanagement in een non-profit omgeving.
  • Je bent klant- en resultaatgericht.
  • Je beweegt je gemakkelijk binnen verschillende netwerken en op verschillende niveaus en wordt automatisch als een professionele gesprekspartner gezien. Een podium is geen onbekende plek voor je.
  • Je hebt charisma en bent niet bang om relaties vanuit niets op te bouwen.
  • Je leeft en werkt vanuit de christelijke levensovertuiging. Ook ben je actief betrokken bij een christelijke kerk in of in de buurt van Den Haag.

Taken

• Contacten leggen en onderhouden voornamelijk met regionale kerken en christelijke (overleg-)organen, en waar nodig bij bedrijven en bij stichtingen.
  • Organiseren of bijwonen van informatiebijeenkomsten, verenigingsavonden, kerkdiensten et cetera in de regio.
  • Werven van inkomsten uit donaties, giften en fondsen. Hierin werk je samen met de communicatiemedewerker.
  • Je werkt mee aan het uitbreiden van de contacten met (potentiële) werkgevers. Dit laatste doe je in samenwerking met onze jobcoach.
  • Schrijven van of meeschrijven aan fondsenwervingsvoorstellen voor stichtingen en overheden.
  • Je voert je activiteiten uit in lijn met de bestaande fondsenwervingsstrategie en legt verantwoording af aan de algemeen manager.

Inschaling vindt plaats afhankelijk van leeftijd en relevante werkervaring conform de CAO Sociaal Werk W&MD.

Voor vragen over de vacature kun je op dinsdag tot en met donderdag bellen naar kantoor en vragen naar Eva Wielenga. Stuur je sollicitatie voor 17 februari naar info@stichtingdehaven.nl ter attentie van Eva Wielenga, algemeen manager van Stichting De Haven. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als je op basis van een goede sollicitatiebrief indruk maakt! Gedurende de looptijd van de sollicitatie zullen er indien nodig al gesprekken plaatsvinden, dus reageer zo snel mogelijk. Indiensttreding is uiterlijk 1 april.