Vacature: Maatschappelijk Werker

Word jij enthousiast van praktische en psychosociale begeleiding van vrouwen die werkzaam zijn in de prostitutie? Wil je samen met cliënten een hulpverleningsplan opstellen en hen begeleiden in de uitvoering hiervan en heb jij hart voor vrouwen in de prostitutie? Stichting De Haven zoekt een Maatschappelijk Werker. Ben jij degene die we zoeken of ken jij iemand die past binnen dit profiel?

De hulpverleners van Stichting De Haven worden gedreven door een warm hart voor vrouwen en mannen die te maken hebben (gehad) met prostitutie. We zien soms dwang, en we zien omstandigheden die we echt anders zouden wensen. We zoeken de vrouwen actief op in ons uitgebreide veldwerk en benaderen hen zoals Jezus doet: met compassie. Daarbij gaan we uit van de autonomie en eigen kracht van de cliënt.

De Haven biedt een breed pakket aan diensten zoals bijvoorbeeld veldwerk, maatschappelijk werk, een uitstapprogramma, empowermenttrainingen, jobcoaching, taalles, een maatjestraject en een uitgebreid nazorgprogramma. Iedere begeleiding is maatwerk. We werken met een gedreven kernteam dat wordt ondersteund door zo’n 40 getrainde veldwerkers, maatjes, en facilitaire vrijwilligers. We zijn voornamelijk werkzaam in Den Haag en omgeving. De samenwerking tussen het kernteam en de overige medewerkers is intensief en maakt onze hulpverlening voor de cliënten heel persoonlijk.

Ter uitbreiding van ons team zoeken wij per januari 2019 een Maatschappelijk Werker (V) 24-28 uur.

De functie

Als Maatschappelijk Werker ben je inzetbaar voor de volgende taken:

• Praktische en psychosociale begeleiding van (met name) vrouwen die werkzaam zijn (geweest) in de prostitutie;
  • Het samen met cliënten opstellen van een hulpverleningsplan en werken aan de uitvoering hiervan. Je geeft intensieve o.a. trajectbegeleiding aan vrouwen die willen uitstappen uit de prostitutie of die hulp nodig hebben;
  • Het (mede-) begeleiden van het vrijwillige team van o.a. veldwerkers en het deelnemen aan het veldwerk;
  • Het aangaan en onderhouden van contacten op uitvoeringsniveau met ketenpartners;
  • Aansluitend bij de behoefte van de cliënt kun je ook invulling geven aan pastoraat en zingevingsvraagstukken.

Aangezien we met een relatief klein team werken ben je zo nodig, inzetbaar voor andere taken zoals bijvoorbeeld het geven van presentaties en ondersteunen bij fondsenwervende evenementen.

Jouw profiel

Jij bent:

• Een stressbestendige en stabiele persoonlijkheid die present kan zijn in (soms) schrijnende situaties, waar niet altijd een oplossing beschikbaar is;
  • Een volwassen en betrokken christen, met een open houding, en een hart voor vrouwen in de prostitutie;
  • Vaardig in het contact maken, motiveren, steunen en opbouwend confronteren van cliënten en in het begeleiden van mensen met diverse achtergronden;
  • Een professional die zich richt op resultaat, terwijl je oog blijft houden voor het menselijke en voor verbinding
  • Een persoon die kansen ziet en benut, zowel voor je cliënten als voor de organisatie;
  • Beschikbaar voor enkele avonddiensten per maand

Jij hebt:

• Een afgeronde opleiding MWD / Social Work op HBO-niveau met minimaal 2-4 jaar relevante werkervaring en up-to-date kennis van je vakgebied;
  • Bij voorkeur kennis van de welzijnssector en de sociale kaart van Den Haag, of minimaal aantoonbare capaciteit om je snel in te werken;
  • Een goede beheersing van de Engelse taal, beheersing van Spaans of een Oost-Europese taal is een pré;
  • Ervaring in het samenwerken met vrijwilligers is een pré.

Wat bieden wij

We bieden je uitdagend, verrijkend en zinvol werk, binnen een organisatie die zich voortdurend ontwikkelt. Je krijgt veel kansen om te leren en je bent onderdeel van een team met gedreven mensen. We bieden een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging. De salariëring is conform CAO Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening.

Solliciteren?

Wij ontvangen je motivatiebrief met CV (maximaal 2 A4)  per mail gericht aan Eva Wielenga graag via info@stichtingdehaven.nl. Daarna ontvang je bericht over de vervolgprocedure. We streven naar indiensttreding per 1 april 2019.